top of page

Humus 

Humus kan du bruke som pålegg eller du kan ha det som tilbehør til mat. Det er sunt og godt. Den holder seg en ukes tid i kjøleskap.

 

Naturell humus:

  • 1 boks kikerter

  • 1/2 ts havsalt

  • 1/3 pressa sitron eller 2-3 ss eplesider eddik

  • 1 ts tahini, kan sløyfes (sesam pasta, kjøpes helsekost)

  • 1-2 ss god oliven olje

  • En krum pepper

  • 1/2 ts kumin krydder

  • (Om for tykk, kan du spe med mer sitron, olje eller vann). Miks alt sammen i stavmikser. 

Kristins favoritt humus: 

  • 1 boks kikerter

  • 1/3 glass med soltørka tomater

  • En koriander plante

  • 1/3 pressa sitron

  • 2 ss eplesider eddik

  • 2 ss oliven olje, eller du kan bruke olje fra glasset som tomatene ligger i

  • 1/2 ts havsalt

  • En krum med pepper

  • 1 ts tahini

  • 2 fedd hvitløk om du ønsker, men synes det blir for mye smak om jeg skal ha det som pålegg, men godt med hvitløk om du bruker det som tilbehør til en middagsrett. 

Bland alt med stavmikser. Oppbevares i kjøleskap. 

Rødbet humus:

  • En boks kikerter

  • 1-2 kokte rødbeter, en stor eller to små

  • En krum havsalt og en krum pepper

  • 1/3 pressa sitron

  • 2 ss eplesider edik

  • 2 ss oliven olje

  • 1 ts tahini (kan sløyfes)

  • 1 ts kumin

Miks alt med en stavmikser til det er som en krem. Holder seg i kjøleskapet en kort uke. 

Denne veldig god som pålegg på for eks. knekkebrød. Du kan spe på med litt mer olje eller sitron om den blir for tykk. Du kan bre et halvt tykt lager og legger over ferske grønnsaker som agurk eller tomat og urter. Den er også god som tilbehør til for. eks. julemat. 

Om du har følsom mage, se fermentert humus under tilbehør. 

thumbnail_IMG_2260.jpg
bottom of page