top of page

Ingredienser

Standard havregrøt:

  • 1 dl havregryn

  • 2 dl veske (Jeg blander vann og melk. Jeg er glad i havremelk). 

  • En krum havsalt

  • Du kan evt. bruke litt mindre havregryn og koke inn frø som sesam før, solsikke frø eller gresskarkjerner. Bløtlegger du havregryn og frø over natten eller litt i forkant, tas de lettere opp i magen. 

Tilbehør: Her er det bare fantasien som stopper. Jeg bruker ofte litt honning, tørka frukt, frisk frukt og bær, nøtter, kokos flak, kanel, honning og ofte noen ss naturel yogurth over. Tørka hvite molbær synes jeg setter god smak. Den fås kjøpt på helsekost og er rik på vitaminer og jern. Den er søt og litt seig på smak. Jeg bruker ofte fryste bær og la de stå litt på benken, ellers så tines de opp av den varme grøten. 

Havregrøt med kokos smak:  

  • 1 dl havregryn

  • 1,5 dl havremelk

  • 2 ss kokosmelk (bruk gjerne kremen)

  • Krum havsalt

  • En krum vanilje pulver

Tilbehør: Blåbær, bananer, honning, kokos flak, kakao nibs, litt rosiner og kanel. Evt. en lite ts cocosa fett (fås kjøpt helsekost. Omkring 90 prosent av fettet består av smarte mettede fettsyrer, de som kalles mellom lange fettkjeder. Det finnes en del studier som viser at denne fett kilden er god for oss. Kjøp den kaldpressede varianten om du skal ha den som tilbehør). 

Hvorfor spise havregrøt: 

I tillegg til proteiner, inneholder havregrøt omega 6, en rekke viktige vitaminer og mineraler, blant annet jern, sink, magnesium og vitamin B og fiber. Kroppen bruker litt tid på å fordøye havregryn og derfor mindre blodsukkerpåvirkning. Det er også mettende. Noen studier viser at havre senker kolesterolet, og spesielt det farlige LDL kolesterolet. Havre er glutenfritt, men er de veldig følsom kan du kjøpe glutenfri havre. Da har man ikke blandet dette med annet mel i produksjonen. 

Havregrøt.jpg
bottom of page