Vi leser stadig artikler hvor kosthold og helse har en klar sammenheng. Forskning viser det samme. Mange har endret sin helse radikalt bare ved å gjøre endringer i sitt kosthold.

Flere og flere utvikler autoimmune- og andre kroniske sykdommer. Vi har hatt en eksplosjon av diabetes type 2, og stadig flere blir klassifisert som overvektige. Det må være noe vi gjør galt!

Det har skjedd en radikal endring i vårt kosthold bare de siste 50 årene. Vi har bevegd oss lenger og lenger bort fra det som er naturlig. Det er i tillegg mange ulike meninger om hva som er riktig kosthold. Jeg tenker at dette er individuelt. Fellesnevneren er ren, naturlig mat

Som ernæringsterapeut tar jeg utgangspunkt i at plager og kroniske sykdommer skyldes ubalanser i kroppen. Jeg tror at kroppen har en unik evne til å reparere mye selv, om vi legger alle forhold til rette. For å få tilført kroppen riktig og nok næring må du starte med tarmen din. Fungerer ikke tarmen vil du ikke ta opp de næringsstoffene du har behov for. Det er heller ikke alltid like lett å vite hva kroppen trenger av næringsstoffer. Å få målt en ernæringsstatus kan være en god start for å kartlegge eventuelle mangler.

Ved å analysere dine symptomer, kosthold og livsstil kan jeg utarbeide et opplegg som kan påvirke din helse og gi kroppen en mulighet til å komme i balanse igjen.

Matintoleranser

Flere og flere utvikler matintoleranser. Dette kan være vanskelig å finne ut av på engen hånd. En intoleranse kan gi utslag som konsentrasjonsproblemer, hyppige luftveisinfeksjoner, allergier, dårlig immunforsvar, tørr og livløs hud, ADHD, lite energi, dårlig søvn, fordøyelsesproblemer, overvekt, stive muskler og ledd, hodepine/migrene etc.

Ved å gjøre en eliminasjon- og provokasjonsdiett kan du kartlegge hvilke matvarer kroppen reagerer på. Du kan også sjekke for antistoffer ved å ta en blodprøve. Jeg tilbyr tester via Lab1 og Eu BioTek.

Stress

Mange lever i en stresset hverdag. Stress påvirker din helse negativt. Det vil gå utover fordøyelsen din. Du får en dårligere søvn, og mindre energi. Under stress vil du trenge mer av alle næringsstoffer. Ofte er det det motsatte som skjer. Du velger kanskje lettvinte løsninger, halvfabrikata og mat med lav næringsstatus?

Med naturlig, ren mat kommer du langt, men noen ganger trenger du ekstra tilskudd av vitaminer og mineraler for å hjelpe kroppen i gang. Å redusere stress i livet ditt, eller sette av tid til å gjøre aktiviteter som gir deg energien tilbake kan være nødvendige tiltak.

Sammen finner vi løsninger som passer for DEG. Løsninger du kan leve med i din hverdag med din familie. En livsstilsendring kan noen ganger ta tid. Det er derfor viktig at du får den oppfølging og støtte du trenger.

trinelisenilsen_2_20161031_nina_huso_70_web_logo