Project Description

Et stabilt blodsukker er viktig for god helse, uansett diagnose!

Et ustabilt blodsukker gir flere negative reaksjoner i kroppen. Lite energi, nedstemthet, muskel- og leddsmerter, overvekt og andre diffuse plager er noen. Et stabilt blodsukker vil blant annet øke energinivået ditt og dempe eventuelle inflammasjoner i kroppen.

Karbohydrater er den matvaregruppen som påvirker blodsukkeret mest. Karbohydrater får vi hovedsakelig fra sukker, korn, ris, pasta, frukt, poteter og belgfrukter. De aller fleste har et kosthold som inneholder store mengder karbohydrater.

Fett er den viktigste energikilden vår. Fett holder blodsukkeret stabilt og du holder deg mett lenge. Kroppen skaffer seg fett på to ulike måter. For mange er det ikke fettet i maten som er den primære kilden. Mye karbohydrater i kosten fører til økt blodsukker. Noe som igjen fører til økt utskillelse av insulin. Insulin er et livsviktig hormon, men det er også et fettlagringshormon. Alt sukkeret som ikke blir brent som energi, eller lagret som glykogen, blir omgjort til fett. Du kan få mer kroppsfett av å spise en ”fettfri”, karbohydratrik dessert, enn en entrecote med bearnaisesaus.

Metabolsk syndrom er ikke en sykdom, men en definisjon på en samling symptomer som kan øke faren for blant annet diabetes type 2 og hjerte- og karsykdommer. Metabolsk syndrom inkluderer forandringer som høyt blodtrykk, høye insulinverdier, overvekt og høye kolesterolverdier. Riktig kostholdet er avgjørende for å redusere risikoen for sykdom og metabolsk syndrom.

Ren, naturlig mat
Jeg fokuser på rene råvarer. Rent kjøtt, fugl, fisk, grønnsaker, nøtter og bær. Fete meieriprodukter, om du tåler melk. Kaldpressende oljer fra oliven, raps- og kokos. Like viktig er det å ha ro rundt måltidene. Spise sakte, og kose seg med maten.

Vi har alle forskjellig toleranse for karbohydrater. Spiser man et karbohydratredusert kosthold, vil de fleste ha god effekt av å ligge på ca 50 – 70 g karbohydrater om dagen, men dette er veldig individuelt. Noen kan spise litt kornprodukter, andre har det bedre uten.

Til hvert måltid bør det være noe fett, moderat med proteiner og litt karbohydrater
Proteiner: kjøtt, fisk, skalldyr, kylling eller egg, ost
Karbohydrater: grønnsaker, bær, nøtter og frø
Fett: kokos, oliven, raps- og andre kaldpressede oljer. Majones, avokado, fet fisk, og fete kjøttstykker.

Under en konsultasjon vil vi sammen finne et kosthold som passer for deg og din helse.

ÅPNINGSTIDER

Mandag – Torsdag 8:00 – 16:00
Fredag 8:00 – 12:00

Priser:
medlem/ikke medlem

Konsultasjoner:
80 min: 1 500,- / 1 600,-
50 min: 1 100,- / 1 200,-
25 min: 600,- / 700,-

Pakkeløsninger:
5 konsultasjoner:
1 x 80 min + 2 x 50 min + 2 x 25 min
Kr 4 400,- / 5 500,-
Du sparer kr 1 100,-  / 600,-

8 konsultasjoner:
2 x 80 min + 3 x 50 min + 3 x 25 min
Kr 7 100,- / 8 300,-
Du sparer kr 1 000,- / 700,-