Av og til smaker det med brød.  Jeg har prøvd meg frem med flere alternative lavkarbo oppskrifter uten å bli helt fornøyd. Jeg synes de fleste oppskriftene har vært «klissete» og mange smaker for mye egg.

Ved å eksperimentere litt, prøve og feile, har jeg nå kommet frem til en oppskrift jeg er fornøyd med. Brødet her er tørrere enn andre lavkarbobrød. Noe som gjør at det er bedre å tygge. Det er lett å lage og kan lett fryses.

Du trenger

  • 2 dl linfrø
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 dl gresskarkjerner
  • 2 ss chiafrø (kan utelates)
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ss fiberhusk
  • 1 liten ts salt
  • 5-6 egg
  • 2 dl vann

Mal frø til mel i en blender. Tilsett bakepulver, fiberhusk, salt og bland sammen. Ha eggene i en bolle og bland godt. Hell over frøblandingen og rør sammen. Spe ut med vann og la stå ca 10 minutter. Om du synes røren er tørr tilsett litt mer vann. Hell alt over i en bakepapirkledt brødform og stek på 180 gader i ca 80 minutter.

Avkjøl og frys det du ikke skal spise. Det holder seg ikke så lenge i romtemperatur, men tiner lett om du deler i skiver før du fryser.

Nytes med valgfritt pålegg.

brod1Vel bekomme 🙂