Så var jule- og nyttårsfeiringen over, og hverdagen er tilbake. Det ligger alltid litt forventinger til et nytt år. Hva vil det bringe, og hvor kommer det til å ende? Mange bruker inngangen til et nytt år til å sette seg nye mål, nyttårsforsetter kaller vi det. Man skal trene mer, spise mindre, slutte å røyke, jobbe mindre, bli flinkere til å ta vare på familie og venner. Et helt nytt ubrukt år! Alt starter på nytt! Det hadde vært fint om alt var så enkelt. Hva om vi faktisk hadde fått blanke ark, da hadde alle hatt samme utgangspunkt. Sannheten er at vi tar med oss alt det vi hadde siste dagen i 2015 inn i det nye året. Alle minnene, følelsene, opplevelsene, bekymringene, gleden, helsen etc. Det er ikke bare blanke ark, men vi kan åpne et helt nytt kapittel. Det nye kapitlet henger med de forrige kapitlene, men vi kan velge hvordan det neste skal bli. Vi kan velge å gjøre det bedre enn det forrige, om det er nødvendig. Vi kan selv velge hvordan det vil ende, det krever selvsagt noe av oss, så ikke glem at det er du som sitter ved spakene.

Refleksjoner og nye mål

Jeg synes siste dagen i året er en fin dag for refleksjoner. Mange av de målene jeg satte meg på slutten av 2014 har jeg nå gjennomført. Noen mål er fremdeles «under arbeid» og noen blir det helt sikkert ikke noe av. Ikke fordi jeg ikke får til, men fordi jeg ser der jeg er i dag, at jeg sikter en annen vei. Det er det som er så spennende når man jobber mot noe. Noen ganger åpnes dører man tidligere ikke så.
Det har også vært et innholdsrikt år, både på godt og vondt, men sånn er livet. Det er ikke alltid det du opplever som vanskelig som er utfordringen, men mer hvordan du takler det. Det å kunne trekke pusten dypt og nullstille innimellom er gull verdt. Følelser skapes ved en tanke i hodet, som igjen setter seg i kroppen. Å kunne ta kontroll på tankene gjør meg mye sterkere, jeg greier bedre å holde fokus på det som er viktig, og jeg blir lykkeligere av det.

Et nytt år er alltid spennende, man har en litt sitrende følelse i kroppen og man er ekstra forventninggsfull. Jeg gleder meg til å se hvor langt jeg kan komme dette året. Jeg har satt mine mål, og vil jobbe videre mot dem. Om jeg kommer i mål med alle ved neste årsslutt det vet jeg ikke, det er kanskje ikke nødvendig heller, men jeg vil helt sikkert være mye nærmere. Jeg gleder meg til å knytte nye bekjentskap, lære mer om faget jeg brenner for. Jeg gleder meg til å hjelpe andre til å få en bedre helse, reiser jeg skal gjøre, til å tilbringe tid med venner og familie. Jeg gleder meg til å bli en enda bedre versjon av meg selv, til å utfordre meg der jeg i dag synes det er litt skummelt, til å strekke meg mot mål som innerst inne virker alt for hårete, men jeg vet at alt er mulig, også for meg.

Vi er alle unike, vi kan alle gjøre det vi vil, men vi må tørre å tro. Vi må satse, og vi må gjøre noe aktivt for å nå dit vi vil. Det hjelper ikke bare å sitte å vente på at ting skal skje. Vi må gjøre noe annerledes enn det vi gjør i dag for at det skal skje noe nytt. Albert Einstein sa en gang følgende;

«Det er galskap og gjøre det samme om og om igjen og forvente et annet resultat».

Mitt liv er mitt ansvar, på samme måte som ditt liv er ditt ansvar. La oss alle gjøre 2016 til et magisk år hvor alt det umulige blir mulig, hvor vi tør å tenke de store tankene, hvor vi tar vare på hverandre og gjør det beste ut av hver situasjon. La oss gjøre verden til et bedre sted å være, for alle.

Har du selv satt deg mål for det kommende året?